review : lokasi terakhir pengambaran filem 3 idiots | QIMAYRA MOHAMMAD ®


why?

invisible hit counter

review : lokasi terakhir pengambaran filem 3 idiots

| 27 February 2012






assalamualaikum ..

sudah tonton filem bollywood, 3 idiots tak? mesti suda kan. hari tu ada di tayangkan kat tv3, memang best filem tu. tentang lokasi pengambaran terakhir 3 idiots tu (seperti gambar di atas), perasan tak? cantik dan indah tempat tu. mesti ramai yang tertanya-tanya kat mana lokasi tu.

oke la tempat di mana lokasi terakhir pengambaran 3 idiots tu ialah di tasik pangong di ladakh, utara india. ladakh bermaksud tanah tinggi, terletak antara gunung kunlun dan banjaran himalaya.

ladakh terkenal dengan keindahan gunung dan budaya. ia kadang kala dipanggil "Little Tibet" kerana dipengaruhi oleh kebudayaan Tibet. sejak tahun 1974 kerajaan india berjaya menggalakkan pelancongan di ladakh, tentera india juga mengekalkan pangkalan tentera di situ.










P/S : SANGAT INDAH! ADA JUGA YANG MENGATAKAN LADAKH INI NEGERI DI MANA LANGIT DAN BUMI BERTEMU.

Undi Artis, Selebriti dan Pelakon pilihan anda di #AnugerahBlockbuster, KLIK SINI.


komen kalau free, like kalau nak cepat. hehe ;D

Comments
1 Comments

1 661 COMMENTS.:

{ cik najihah } at: 4 January 2012 at 14:18 said...

siyes memang cantik gilos