bersama najwa latif dan sleeq | QIMAYRA MOHAMMAD ®


why?

invisible hit counter

bersama najwa latif dan sleeq

| 14 April 2013

assalamualaikum !

actually memang dah lama nak buat entri ni tapi tiada kesempatan dan hari ni baru ada masa nak update. update kali ni berkaitan dengan Festival Kebudayaan Antarabangsa Tawau yang diadakan pada 1 Februari lalu. korang tau tak pasal festival ni? kalau tak tahu mohon googling sebab saya malas nak taip panjang-panjang lagi haha!

yang saya nak kongsikan tentang artis jemputan untuk festival tahun ni iaitu Najwa Latif dan Sleeq! bukan itu je, saya diberi peluang untuk bersama-sama mereka. saya juga peminat mereka-mereka ni. memang macam tak percaya la dapat bersama-sama dengan mereka, macam rasa bermimpi pun ada haha. tapi ini memang pengalaman yang best la bagi saya.

ni semua kerja abang Ares Arapa la ni yang merupakan Ketua Pegawai Penyiaran Tawau. beliaulah yang panggil saya untuk bersama-sama RTM Tawau untuk menjadi sebahagian Krew pengurusan untuk persembahan Najwa Latif dan Sleeq masa Festival tu. 

bermula masa sebelah petang 1 februari, abang ares arapa jemput saya untuk bersama-sama di pra-persembahan najwa latif dan sleeq, habis je balik dari keja saya terus balik rumah besiap then datang ke perkarangan Majlis Perbandaran Tawau. "lapor diri" dengan beliau dan dapatlah jumpa artis-artis ni. wooot! ..






selain dari Najwa Latif dan Sleeq, turut bersama juga adalah Ika Latif (kakak kpd najwa latif), Azahari (Pengurus Njwa Latif) dan Diyana Halik, wife Aaron Aziz you ols!

Pra-persembahan ni kejap je, 25 minit mcm tu la. lepas tu kitaorang bawa mereka kembali ke tempat menginap mereka di Shervinton Executive Boutique Hotel untuk berehat sebelum show disebelah malamnya pula.

haa ni sebelah malam pula. sampai jer artis-artis ni ke majlis perbandaran tawau kitaorang terus bawa ke dewan mesyuarat ni haa. untuk buat persiapan .



kitaorang kena kurung dalam ni, sejuk gile aircond dia sampaikan saya dan Ika Latif tak tahan kitaorang lepak dekat luar. fuhh.



masa kami dekat dalam dewan tu pihak RTM Tawau bagi masa 30 minit untuk peminat masuk dewan  untuk berjumpa atau ambil gambar bersama NL dan Sleeq tapi nampak macam NL tak tahan dia duduk dekat lantai, nak bersembunyi konon. haha. taknak kena ganggu la tu..


salah seorang krew RTM Tawau bersama Sleeq, ni member saya juga ..

selama kami bersama mereka banyak juga benda yang kami kongsikan kepada mereka tentang tawau ni terutamanya tentang festival. banyak benda kitaorang cerita dan kongsi. Sleeq je la yang suka sangat bawa kami bercerita, Najwa pula pendiam orangnya. kita tanya baru nak cakap. hehe.

sekitar jam 11.45pm acara festival dah sampai kemuncaknya dan tibalah untuk persembahan artis-artis ni tapi sebelum iring mereka untuk ke pentas kitaorang ambil gambar dulu. asyik peminat je yang ambil gambar kan.



haa yang pose ala-ala YB tu, tu la abang Ares Arapa, beliaulah yang jemput saya untuk bersama-sama krew RTM Tawau. Beliau memang best, lucu orangnya ..



dan !! ni la saya bersama mereka. terbaek dohhh ! jangan jeles :P

selepas tu kami bawa mereka ke pentas untuk persembahan. Sleeq membuat kemunculan pertama mereka dengan lagu Cun Saja, kemudian dengan lagu Salam Semua, Sahabat dan lagu Untuk Dia. Najwa Latif mengambil pentas dengan lagu AdaMu dan Kosong. Crowd? memang AWESOME! kata Najwa Latif.










Ini merupakan kali ke-2 Njwa Latif bertandang ke Tawau dan kali pertama bagi Sleeq.

selepas persembahan kitaorang bawa mereka makan seafood. kalau korang semua nak tahu seafood segar, sedap dan paling murah hanya terdapat di Tawau, promote sikit Hahaha !




selepas makan, kitaorang hantar lah artis-artis ke hotel. memang best la semalaman bersama mereka ni, sporting sungguh. apa perasaan korang bila dapat bersama dengan artis yang korang minat? teruja tahap dewa. itulah yang saya rasa.

Thanks bebanyak kepada pihak RTM Tawau, khasnya kepada abang Ares Arapa sebab bagi peluang kepada saya untuk bersama-sama dengan mereka sepanjang perjalanan untuk tugasan persembahan Njwa Latif dan Sleeq semasa festival kebudayaan antarabangsa Tawau yang lalu. Bestt gile!

Itu je la yang aku dapat kongsikan, banyak lagi gambar bersama mereka tapi ni je lah yang aku nak bagi tengok. hehe.

jumpa lagi d update yang seterusnya, in sha Allah! assalamualaikum !



komen kalau free, like kalau nak cepat. hehe ;D

Comments
1 Comments

1 661 COMMENTS.:

{ Kak Tie } at: 23 April 2013 at 06:08 said...

wah seronoknya dpt jumpa NL