gambar : sekitar ujibakat mentor 6, hotel promenade tawau, sabah. | QIMAYRA MOHAMMAD ®


why?

invisible hit counter

gambar : sekitar ujibakat mentor 6, hotel promenade tawau, sabah.

| 13 January 2012



assaalamualaikum ..

tadi baru jer blk dari hotel promenade tawau sebab hari ini merupakan hari dimana salah satu rancangan realiti tv terbitan tv3 iaitu mentor musim ke-6 telah mengadakan ujibakat di hotel promenade, tawau sabah. u know what, ini merupakan ujibakat mentor yang pertama kalinya diadakan di sini. haa ni mesti penangan dari Salma (mentor 5) yang jadi juara mentor musim lalu ni. maklumlah Salma anak jati tawau. YAY!

sayaa ke sana bukannya nak ikut ujibakat tu just ''looking around'' jer gitu. hehe. kalau saya ikut ujibakat tu confirm awal-awal dah kena reject. tujuan saya ke sana nak rasa sendiri macam mana suasana berada di tempat ujibakat tu, alaa selalunyaa tengok dalam tv jer. alahaiii =='

tapi kali ini dapat rasa sendiri mcm mana suasanya. seriously, saya teruja! wkaka. mmg happening laa! setiap sudut tu ada jer yang practice nyanyi, menari, hafal lirik, ada yang nyanyi ramai-ramai sambil main gitar, yang tengah mekap-mekap pun ada. ahaha. bermacam ragam dan gelagat peserta yang saya lihat. sampaikan malu-malu untuk mendaftar pun ada juga. makk aii ..


menurut sumber hanya dua orang mentor sahaja yang turun iaitu Adam dan Fauziah Ahmad Daud (Kak Ogy) dan dibantu oleh komposer Ajai dan pengarah muzik Lok U. semangat dah datang sana sebab pikirkan faizal tahir ada la kot, Adam jer yang kitaorang dapat tengok. klik sini

ramai juga rakan-rakan yang datang ujibakat tu tapi disebabkan urusan kerja saya kena beredar lebih awal so taktau la apa keputusan yang mereka dapat. dapat ke tak itu rezeki masing-masing kan, kalau dapat yah syukurinnn! hehe.

oke laa. saya tidak blk dari hotel tu dengan tangan kosong yer, saya sempat juga ambil gambar semasa berada di hotel tersebut petang tadi. layan ..






















P/S : HARAP LEPAS NI ADA YG IKUT JEJAK LANGKAH SALMA MENTOR5. TUNJUK AJAR KU SIFU! YAY! klik sini LAGI!

komen kalau free, like kalau nak cepat. hehe ;D

Comments
2 Comments

2 661 COMMENTS.:

{ GeeGee } at: 15 January 2012 at 00:28 said...

best nyaaa ! ruginya endaa ad d tawau ! ada kao ikut kaa qimie ? c along tu bh .

{ LZ Qimayra } at: 15 January 2012 at 12:19 said...

hahaha. xda aku ikut aku p shoot sejaa..